مشخصات فنی خودرو رنو ساندرو
باتری مناسب : 60 آمپر
طول خودرو : (mm) ۴۰۲۰
عرض خودرو (بدون در نظر گرفتن آيينه ها): (mm) ۱۷۴۶
ارتفاع خودرو : (mm) ۱۵۳۴
فاصله بين دو محور خودرو : (mm) ۲۵۸۸
ظرفيت باك خودرو : (lit) ۵۰
رينگ : ۱۵ اينچي آلومينيومي
تاير : ۱۸۵/۶۵R۱۵
ظرفيت (تعداد سرنشين) : ۵ نفر
تعداد سيلندر – تعداد سوپاپ : ۴سيلندر – ۱۶ سوپاپ
حجم موتور: cc ۱۵۹۸
قطر پيستون در كورس حركت : mm ۷۹.۵ در ۸۰.۵
سطح استاندارد آلايندگي : Euro ۴
حداكثر قدرت: ۱۰۵ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور بر دقيقه
حداکثر گشتاور : ۱۴۰ نيوتن متر در ۳۷۵۰ دور بر دقيقه
سيستم تعليق جلو : مستقل مك فرسون با بازوي جناقي
سيستم تعليق عقب : مدل پيچشي با مقطع H و فنر مارپيچ
ترمزجلو : ديسكي تهويه شونده
ترمز عقب : كاسه اي
خودرو رنو ساندرو در دو تیپ دستی و اتوماتیک عرضه شده است .
مشخصات فنی مختص رنو ساندرو تیپ دستی .
وزن خالص : ۱۱۰۵
حداكثر جرم مجاز فني : ۱۵۷۷
سيكل تركيبي : (lit/۱۰۰km) ۶.۷
حداكثر سرعت : (كيلومتر بر ساعت) ۱۷۵
۰ تا ۱۰۰: كيلومتر بر ساعت ۱۰.۵
سيستم انتقال قدرت : دستي ، ۵ سرعته – كلاچ هيدروليك
نوع موتور : بنزيتي – خطي – K۴M A۶
نوع فرمان : دنده شانه اي ، تقويت كننده هيدروليكي
آموزش تعویض باتری رنو ساندرو
مشخصات فنی مختص رنو ساندرو تیپ اتوماتیک
وزن خالص : ۱۱۴۶
حداكثر جرم مجاز فني : ۱۶۱۲
سيكل تركيبي : (lit/۱۰۰km)۸.۳
حداكثر سرعت : (كيلومتر بر ساعت) ۱۷۰
۰ تا ۱۰۰: كيلومتر بر ساعت ۱۱.۵
سيستم انتقال قدرت : اتوماتيك ، ۴ سرعته
نوع موتور : بنزيتي – خطي – K۴M C۶
نوع فرمان : دنده شانه اي ، تقويت كننده هيدروليكي، قابل تنظيم
رنو ساندرو
رنو/داچیا ساندرو (به انگلیسی: Dacia Sandero) خودرویی است که در سال ۲۰۰۸ توسط رنو در نمایشگاه ژنو رو نمایی شد از سال ۲۰۰۹ تاکنون توسط شرکت داچیا در رومانی، برزیل، کلمبیا، پرتوریا، آفریقای جنوبی، کازابلانکا، مراکش، روسیه و پارس خودرو در ایران تولید شدهاست. طراحی آن خودروهای موتور جلو-محور جلو بوده طول نسخه عرضه شده در ایران در حالت طبیعی ۴٬۰۲۰ میلیمتر (۱۵۸ اینچ) و عرض آن در حالت طبیعی ۱٬۷۴۶ میلیمتر (۶۸٫۷ اینچ) و ارتفاع آن در حالت طبیعی ۱٬۵۳۴ میلیمتر (۶۰٫۴ اینچ) است.
پلت فرم
ساندرو از نظر پلت فرم با لوگان مشترک بوده و از همان پلت فرم X90 بنا شده که مشترک با رنو کلیو نسل دو میباشد. کد اتاق آن نیز B90 میباشد اما برخی به اشتباه آن را L90 هاچ بک خطاب میکنند در حالی که کد L90 متعلق به اتاق لوگان است.
همانند اغلب محصولات مشترک داچیا و رنو در بازارهای مختلف با برندهای رنو یا داچیا عرضه شدهاند در بازارهای دنیا ساندرو با لوگوی رنو یا داچیا به فروش میرسد و این تفاوت برند بسته به بازار هدف امری طبیعی در صنعت خودروسازی است.
رنو در این خصوص میگوید محصولات خانواده لوگان در بازارهایی که برند داچیا به اندازه کافی مطرح نیست اما برند رنو شناخته شدهاست (همانند ایران، هند، خاورمیانه و آمریکای جنوبی)، با نام رنو تولید شده و در بازارهایی که نشان داچیا شناخته شده تر است و رنو نیز با محصولات گرانتر حضور کافی دارد، با لوگوی داچیا به تولید میرسد.
مشخصات فنی
رنو ساندرو در دنیا با توجه به بازارهای مختلف با پیشرانههای تنفس طبیعی ۱ لیتری (دیزل یا بنزین) ۱٫۲ لیتری (دیزل یا اتانول) ۱٫۴ لیتری (دیزل یا بنزین) ۱٫۵ لیتری دیزل ۱٫۶ لیتری بنزینی و ۲ لیتری بنزینی (در مدل RS) ارائه میشود.
مدل عرضه شده در بازار ایران پیشرانه ۱٫۶ لیتری تنفس طبیعی بنزینی K4M رنو سود میبرد؛ که این پیشرانه مشترک با خودروهای مگان ۱۶۰۰ رنو سیمبل رنو کلیو نسل ۲ و ۳ میباشد.
این پیشرانه توانایی تولید ۱۰۵ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور در دقیقه را دارد سیستم دندهٔ نسخه عرضه شده در ایران در دو نوع ۵ دنده به صورت دستی (JH3)یا (JHQ) و همچنین ۴ دنده اتوماتیک (AL4 DP2) است. شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رنو ساندرو برابر ۱۰ ثانیه (در مدل دنده دستی) و ۱۲ ثانیه (در مدل دنده اتوماتیک) است.
ایمنی
نسل اول ساندرو در تست سال ۲۰۰۸ یوروانکاپ ۳ ستاره ایمنی از ۵ ستاره در ایمنی بزرگسالان، ۴ ستاره از ۵ ستاره در حفاظت از کودکان و ۱ ستاره از ۴ ستاره در برخورد با عابر پیاده را در کلاس سوپرمینیها کسب کردهاست. نسل دوم ساندرو در تست سال ۲۰۱۳ توانست ۴ ستاره ایمنی از ۵ ستاره را کسب کند.
سیستم ترمز خودرو توسط شرکت ATE آلمان طراحی و ساخته شدهاست.
در محور جلو از نوع دیسکی خنک شونده و در عقب کاسهای است دارای سیستمهای ABS چهار کاناله و EBD(توزیع الکترونیکی نیروی ترمز) و EBA (کمک ترمز اضطراری) میباشد.
بر اساس بازارها بین ۲ یا ۴ ایربگ از نوع SRP قابل سفارش است. بر اساس بازارها سیستم کنترل پایداری ESP قابل سفارش است.
تجهیزات
رنو ساندرو در بازارهای مختلف با سطح تجهیزات متفاوتی بسته به سطح مشتریان عرضه میگردد ولی آنچه واضح و مبرهن است کمبود تجهیزات در مدلهای مختلف این خودرو در مقایسه با هم ردههای قیمتی آن در دنیاست ولی با این وجود از جمله تجهیزات کاملترین آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
چهار شیشه برقی و آینههای برقی مجهز به گرمکن و کامپیوتر سفری (اطلاعات مصرف سوخت و مسافت و سرعت) مهشکن جلو و عقب و چراغ جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع
سیستم صوتی با ۴ عدد بلندگو و صندلیهای تاشوی عقب و سیستم ضد سرقت قفل مرکزی برقی اشاره نمود.
در برخی بازارها مانند روسیه و چین و آمریکای لاتین گرمکن صندلیهای جلو و سیستم کنترل پایداری و ایربگهای جانبی فرمان چرم سیستم پاور ویندوز در نسخه فول آپشن به مشتریان ارائه میشود.
کیفیت
رنو ساندرو در ایران تنها خودروی ۴ ستاره کیفی از نظر سازمان استاندارد و کنترل کیفیت در بازه قیمتی تا ۷۰ میلیون تومان است.
محصولات رنو در ایران به کیفیت و دوام مشهور هستند که یکی از مهمترین علتها حضور مستقیم نمایندگان رنو در سازمان رنو پارس برای بررسی و کنترل و تأیید کیفیت محصولات مونتاژی رنو است. برخلاف پژو که در سالهای قبل از ۹۲ وظیفه کنترل کیفیت را به خود شرکت ایران خودرو سپرده بودند که نتیجه آن افت کیفیت محصولات به دلیل استفاده از قطعات و موارد ارزان قیمت توسط شرکت ایران خودرو بود.
از بهمن سال ۱۳۹۴، نسل اول رنو ساندرو در شرکت پارس خودرو در ایران تولید شد.
تفاوت دو تیپ متفاوت عرضه شده در ایران در زه و دستگیره درها و آینههای به رنگ مشکی در مدل دستی و زه و دستگیره و آینههای هم رنگ بدنه در مدل اتومات است.
ساندرو استپ وی
ساندرو استپ وی به لحاظ ظاهری شباهت زیادی به رنو ساندرو استاندارد دارد اما در عرض و ارتفاع کمی بزرگتر شدهاست. همچنین به لحاظ نمای ظاهری نیز استپ وی با تغییراتی در رنگبندی سپرها و دور گلگیرها، فلاپ نقرهای رنگ در زیر سپر جلو و جلوپنجره و رکاب و دستگیرههای کرومی نسبت به ساندروی معمولی زیباتر جلوه میکند. استپ وی که بر روی پلتفرم تندر ۹۰ ساخته شده به لحاظ ایمنی از وضعیت مطلوبی برخوردار است. این خودرو در حالی موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی شده که تندر ۹۰ تنها دارای ۳ ستاره ایمنی است.
ساندرو استپ وی در دو مدل دندهای و اتوماتیک به بازار عرضه میشود ولی در حال حاضر تولید مدل دنده ای آن متوقف شده است موتور آن نسبت به ساندرو معمولی تغییری نکردهاست.
قیمت ساندرو استپ وی دندهای هماکنون در بازار رسمی نزدیک به ۷۶ میلیون تومان ارزیابی میشود.
نسخه اتوماتیک این خودرو نیز به قیمت ۸۶ میلیون تومان به فروش میرسد. به یاد داشته باشید که استپ وی یک خودروی کامپکت شهری با مصرف سوخت پایین است که بدون تغییرات اساسی در بدنه به یک کراس اوور کوچک تبدیل شدهاست. با این وصف نباید از چنین خودرویی انتظار آفرود را داشته باشید.
منبع : ویکی پدیا