باتری مناسب : ۷۰ آمپر
آموزش تعویض باتری مزدا ۳
مزدا ۳
باتری مناسب : ۷۰ آمپر
مزدا ۳ خودرو سواری کامپکت ژاپنی با موتور جلو و محور جلو است که از سال ۲۰۰۳ در شرکت مزدا موتور تولید میشود. خودروسازی گروه بهمن نیز اقدام به مونتاژ نسل اول این خودرو در سالهای ۱۳۸۶–۱۳۸۹(۲۰۰۷–۲۰۱۰)و نسل دوم این خودرو از ۱۳۸۹ (۲۰۱۰)تحت نام مزدا ۳ نیو در ایران نمودکه به دلیل کمبود قطعات مورد نیاز، تولید این خودرو، به مرور کاهش یافت و در مرداد ۱۳۹۳، رسماً متوقف شد. در مجموع در سال ۱۳۹۳ تنها تعداد ۱۱ دستگاه مزدا۳ از خط تولید این خودرو در خودروسازی گروه بهمن خارج شد. با تغییر شرایط تجاری و بینالمللی در سال ۱۳۹۴، قطعات این خودرو محبوب که عنوان پرفروشترین مدل تاریخ خودروسازی شرکت مزدا را کسب کرده .
در سال ۲۰۰۳ کمپانی مزدا اولین نسل مزدا۳ را به عنوان مدل ۲۰۰۴ روانه بازار خودروهای کوچک نمود و آن را جانشینی برای مزدا ۳۲۳ قرار داد. این خودرو در پلت فرم سی ۱ فورد قرار دارد که از دیگر خودروهای هم پلت فرم میتوان به فورد فوکوس اشاره کرد. مزدا ۳ در ژاپن و چین با نام اکسلا عرضه میگردد.
در سال ۲۰۰۶ نسخه فیس لیفتی از نسل اول مزدا۳ در بازارهای جهانی عرضه شد که نسخه مونتاژی نسل اول این خودرو در ایران، از مدل فیس لیفت شده بودند که تنها در نسخه سدان و در ۳ تیپ تجهیزاتی عرضه شدند که بخش فنی هر ۳ تیپ از پیشرانه یکسان ۲٫۰ لیتری بنزینی بهمراه گیربکس یکسان اتوماتیک ۴ دنده با قابلیت تعویض دنده بصورت دستی (توسط راننده) بهرهمند بودند که این مدل در ایران با تیراژ ۳۲٬۰۰۰ دستگاه کار خودش رو پایان داد.
با عرضه نسل دوم این خودرو در سال ۲۰۱۰ در بازار جهانی، جایگزینی نسل دوم هم در دستور کار گروه خودروسازی بهمن قرار گرفت و از بهار ۱۳۸۹ مزدا۳ نسل دوم در دو نسخه سدان و هاچبک عرضه شد که نسخه سدان دارای ۳ تیپ تجهیزاتی و نسخه هاچبک نیز دارای ۲ تیپ تجهیزاتی بودند که همگی دارای پیشرانه ۲٫۰ لیتری و گیربکس ۵ دنده اتوماتیک با قابلیت تعویض دنده بصورت دستی (توسط راننده) بهرهمند بودند. درسال ۲۰۱۲ نسخه فیس لیفت مزدا۳ نسل دوم در بازارهای جهانی عرضه شد که در ایران از پاییز ۱۳۹۱ نمونه فیس لیفت این خودرو در ایران عرضه شد.
در سال ۱۳۹۲ نیز مزدا۳ با موتور ۱٫۶ لیتری بهمراه گیربکس ۵ دنده دستی و تنها در نسخه سدان از طرف گروه خودروسازی بهمن با تیراژ محدودی عرضه شد.
تیراژ مونتاژ نسل دوم مزدا۳ در ایران به بیش از ۳۴۰۰۰ دستگاه رسید.
گفتنی است که در آستانه عرضه سومین نسل این خودرو که مصادف بود با دهمین سال تولید این خودرو که از مدل ۲۰۰۴ تا مدل ۲۰۱۴ عرضه شده بود، تعداد تیراژ این خودرو از مرز ۴٬۰۰۰٬۰۰۰ دستگاه در سراسر دنیا عبور کرد.
در مقایسه برای انتخاب بین خرید خودرو مزدا ۳ و خودرو تیوولی از شرکت سانگ یانگ، خودرو مزدا چیزی از تیوولی جوان عقب نماند و در حقیقت میتوان پیشنهاد کرد به دلیل وجود لوازم یدکی بیشتر و مشخصا کیفیت ساخت بسیار بالا، در این مقایسه محصول مزدا را انتخاب کرد.
مشخصات فنی مزدا ۳
تمام مدلهای این خودرو از موتورهای ۴ سیلندر MZR MAZDA با حجم ۱۴۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی استفاده میکنند. این خودرو در دو نوع ۶ دنده و ۵ دنده دستی و ۴ دنده و ۵ دنده اتوماتیکی تولید میشود و بدنه آن در دو شکل چهار درب سدان (صندوقدار) و پنج درب هاچبکاست.
مشخصات مدل مونتاژ شده نسل اول مزدا ۳ در گروه خودروسازی بهمن ایران به شرح زیر است:
نوع موتور: ۲ لیتر ۴ سیلندر خطی
حداکثر قدرت: ۱۴۷ اسب بخار در۶۵۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور: ۱۸۷ نیوتن متردر۴۰۰۰ دور در دقیقه
نوع انتقال قدرت: دیفرانسیل جلو
عرضه در ایران
مزدا۳ تا به امروز با دو نسل در ایران تولید و مونتاژ شدهاست. اما نسل فعلی که در ایران حضور دارد، به عنوان یک خودرو از رده خارج مزدا شناخته میشود و این کمپانی نسل بعدی را با فیس لیفتهای مختلف در این سالها ارائه داده است. مزدا۳ نسل دوم که در حال حاضر در خط تولید بهمن موتور مونتاژ میشود، تا به امروز در نسخههای ۱٫۶ لیتری دنده ای، اتوماتیک معمولی، اتوماتیک فول آپشن، هاچبک استیشن و اتوماتیک فیس لیفت به بازار عرضه شدهاست.
اما محبوبترین نسخه این خودرو مدل دو لیتری اتوماتیک تیپ ۳ یا FL فول آپشن است که قیمتی بیش از ۲۰۰ میلیون تومان را در نسخههای صفر کیلومتر موجود در بازار دارد. اما بسیاری از ماشین بازها، نسخههای تیپ ۳ مدل ۱۳۹۱ به قبل این خودرو را بیشتر دوست دارند.
زیرا برخی قطعات فنی و همچنین دستورهای کدی را میتوان بیشتر بر روی این مدلها پیدا کرد و به عنوان مثال سیستم خنک کاری مستقل جعبه دنده بیشتر در مدلهای اولیه این خودرو دیده میشود.
همچنین برخی کارشناسان خودرو معتقد هستند که نسخههای قبل از فیس لیفت مزدا۳، از نظر پیشرانه می توانند حدود ۴ اسب بخار قوی تر ظاهر شوند. پیشرانه دو لیتری مزدا۳ در نسل دوم با توجه به نوع فناوری، سفارش و تطبیق انجام شده در بازارهای ژاپن، آمریکا، اروپا، آسیا و چین میتواند ۱۴۱ تا ۱۵۳ اسب بخار را تولید کند و به گشتاور ۱۸۱ تا ۲۰۱ نیوتون متر برسد. در بررسیهای مختلف و طبق کاتالوگهای رسمی مزدا۳ در نقاط مختلف جهان، این خودرو میتواند شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در محدوده8.8ثانیه ثبت نماید.
منبع : ویکی پدیا
باتری کدام خودروها 70 آمپر است؟
باتری 70 آمپر یکی از انواع باتریهای خودرویی است که برای خودروهایی با مصرف برق بالا مناسب است. برخی از خودروهای ایرانی که میتوانند از باتری 70 آمپر استفاده کنند عبارتند از:
– پژو 206، پژو 207،پژو 405،پژو پارس، روآ، سمند، دنا، تندر 90، اچ سی کراس، تارا، رانا و پیکان
– پراید، ساینا، کوییک، تیبا، پارس تندر، شاهین، رنو 5، پی کی، زانتیا، برلیانس H220، برلیانس H230،برلیانس H320، برلیانس H330، برلیانس V5، کراس، آریو، نیسان وانت، نیسان وانت دیزل و وانت شوکا
– جک اس 5، لیفان x60، ام وی ام x22، ام وی ام x33، نیسان رونیز، نیسان پاترول، فوتون و …
– هیوندای توسان، هیوندای Ix35، هیوندای Ix45، هیوندای Ix55، هیوندای آزرا، هیوندای آوانته، هیوندای اکسل، هیوندای النترا، کیا اسپورتیج، کیا بستا، کیا سراتو، کیا سورنتو، کیا کادنزا، کیا کارناوال، کیا اپتیما و …